Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się w plenerze. Jak zbudowane są nowoczesne namioty cateringowe i dlaczego warto w nie zainwestować?
Namiot cateringowy – dla imprez w plenerze
Namiot cateringowy jest często wykorzystywany przez firmy organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – zbiórki dobroczynne, wesela, złote gody, jak również konferencje. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się potrawy, np. napoje, zimny bufet czy przystawki. Namioty cateringowe umożliwiają utrzymanie przez długi czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed słońcem i wpływem innych negatywnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między konstrukcjami o różnych barwach i układzie. Namioty cateringowe można również zestawiać ze sobą lub personalizować, aranżując konstrukcje dopasowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każdą pogodę
Imprezy i wesela na świeżym powietrzu są coraz popularniejsze, nie dziwi więc to, że rośnie liczba osób, które poszukują przestronnych i stabilnych namiotów cateringowych wykonanych z solidnych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystną pogodą – przed wiatrem, silnym promieniowaniem słonecznym czy opadami. Dostępne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet silny wiatr. Nowoczesne namioty tego rodzaju zostały też zaopatrzone w systemy poprawiające przepływ powietrza wewnątrz namiotu, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i poprawia komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest także system skupiający ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo istotne w sezonie jesiennym i zimowym.